Dogodki in delavnice za psihoterapevte

Home » Dogodki in delavnice za psihoterapevte

Kako postati in obstati uspešen terapevt? strah in tesnoba na začetku terapevtske poti

Biti terapevt je eden lepših poklicev. Pred teboj sedi posameznik, par ali družina, ki se spreminja in raste direktno pred tvojimi očmi. In to je nekaj tako dragocenega, da težko opišemo z besedami. A sami začetki terapevtske poti so največkrat napolnjeni s strahom in tesnobo: sprašujemo se, ali nam bo šlo, sem dovolj kompetenten, imam dovolj znanja, me bodo ljudje sprejeli itd. Takrat bi potrebovali nekoga, ki bi nas pomiril in nam pomagal pri regulaciji vseh teh čutenj.

Zato vas vabimo na celodnevno predavanje in delavnico (2x po 4 šolske ure), kjer se bomo soočili z vašimi strahovi, poleg tega pa boste dobili konkretne napotke iz izkušenj, ki vam bodo pomagali pri vaši osebni terapevtski poti. Dotaknili se bomo naslednjih področij:

 1. Moje poslanstvo in vizija
 2. Pravni okviri poslovanja
 3. Marketing pred in med časom opravljanja lastne prakse
 4. Skrb zase
 5. Kaj ko ni dovolj klientov?

Drugi del delavnice bo namenjen skupinski regulaciji čutenj ter vašemu osebnemu poslovnemu načrtu.

O izvajalcih in naših izkušnjah:

Sanja Kranjc je magistra zakonskih in druž. študij in doktorska kandidatka s področja zakonske in družinske terapije s končanim izpopolnjevanjem iz zakonske in družinske terapije. Leta 2008 se je odločila, da bi rada postala predavateljica in terapevtka. Tako se je zadnjih 10 let, poleg rednega študija izobraževala s področja predavanj (NLP, learning coach, telesna govorica…) marketinga (na tem področju je bila tudi zaposlena) in podjetništva (YES START). Svoj zavod Amasia vodi od leta 2016. Sedaj ima svojo lastno psihoterapevtsko prakso (zavod in s.p) v Lj in Nm pod supervizijo in mentorstvom. Na predavanju boste iz prve roke izvedeli katere korake je potrebno narediti (notranje in zunanje) oz. kaj je pomagalo njen, da boste lahko na vaši psihoterapevtski poti uspešni.

Kontakt: info@terapijasanjakranjc.si, tel: 031 883 527

Janez Logar je zakonski in družinski terapevt. Svojo terapevtsko prakso opravlja v Kranju od leta 2015. Diplomiral na Ekonomski fakulteti (1991), delal preko 20 let v poslovnem svetu (prodaja) in je 2014 zaključil študij zakonske in družinske terapije na Univerzi v Ljubljani, kjer tudi predava kot asistent. V svojem novem poklicu stalno združuje ekonomsko znanje in izkušnje ter veselje terapevtskega dela. Da smo lahko (finančno) uspešni terapevti, moramo vključevati zakonitosti trga in iskati ravnotežje med globino človeških duš in preživetjem, med skrbjo zase in skrbjo za kliente. Moje izkušnje želim deliti z udeleženci predavanja in delavnice.

Kontakt: janez.logar4@siol.net, tel: 040 239 342

‘Pasti psihopatologije’

Kaj bi si vsak psihoterapevt želel slišati od psihiatra?

…in kaj psihiater od koterapevta, svetovalca ali coacha

Mala šola psihiatrije za ne-klinične psihoterapevte, svetovalce in coache

Kaj so cilji usposabljanja in kaj se boste lahko naučili?

 • Pregled najpogostejših klinično pomembnih psihičnih motenj tako s teoretičnega kot s praktično-terapevtskega vidika; (klinična slika, patofiziologija, epidemiologija, zdravljenje)
 • Prepoznati, kdaj klientove življenjske težave prerastejo v klinično pomembno duševno motnjo, oziroma so posledica organske bolezni in je potrebno za zagotovitev ohranjanja klientovega zdravja ali celo življenja v terapevtsko obravnavo vključiti družinskega zdravnika ali psihiatra (Psihodiagnostični intervju);
 • Kako se kot terapevt izogniti pastem, v katere se lahko ujamemo pri delu s klienti s posameznimi psihičnimi motnjami in kako nam razumevanje človeške psihe iz biološkega in psihološkega vidika lahko pomaga pri učinkovitejšemu delu s klienti (Indikacije/kontraindikacije za terapijo, intervencijska orodja);
 • Kako se s klientom pogovoriti in ga motivirati za obisku pri strokovnjaku iz zdravstvene in psihosocialne mreže pomoči, ko ugotovimo, da gre za klinično pomembno psihično motnjo in je potrebno delovati na področju zmanjševanja strahu, sramu in stigme. (Motivacijski intervju).
 • Kako se povezati in kako učinkovito sodelovati z drugimi strokovnjaki za duševno zdravje in tako nuditi klientu kakovostno in celostno obravnavo.

Vsak modul bo vseboval kratek pregled teoretičnih izhodišč, interaktivno diskusijo, prikaz primerov z igranjem vlog in izmenjavo povratnih informacij med udeleženci.

Možna je prijava na Celoten sklop 5-ih izobraževalnih modulov:

 1. Splošna in razvojna psihopatologija – pomen biološkega zdravljenja/stigma
 2. Anskioznost, stresne motnje in motnje razpoloženja
 3. Psihotične motnje – spekter shizofrenije
 4. Osebnoste motnje, agresivnost in nasilje, bolezni odvisnosti
 5. Organske motnje, motnje hranjenja, psihosomatika,

ki mu bo sledilo Ponovitveno srečanje

kjer bodo imeli udeleženci možnost prikaza lastnih primerov iz prakse in možnost inter/supervizije

ali prijave na posamezne module.

Z vami sta Julija Kržišnik, dr. medicine, spec. psihiatrije, specializantka sistemske partnerske psihoterapije

in

Sanja Kranjc, mag. zakonskih in družinskih študij, zakonska in družinska terapevtka, doktorska kandidatka

Datumi: bodo razpisani

Prijava in informacije: pastipsihopatologije@gmail.com