Sanja Kranjc

mag. zakonskih in družinskih študij

Spominjam se, da sem že kot osnovnošolka in mladostnica raziskovala ter prebirala področja, ki jih moji vrstniki niso. Zanimala me je duhovnost, duševnost, psihologija, filozofija in zanimali so me predvsem odnosi. Vedela sem, da bi rada pomagala ljudem najti ponoven stik samim s seboj , ter jim omogočila bolj kvalitetne odnose. Tako sem se po končani gimnaziji vpisala na študij teologije, kjer sem pridobila naziv diplomantka teoloških in religijskih študij. Nadaljevala sem z magistrskim študijem zakonskih in družinskih študij (terapevtska smer) ter specializacijo iz zakonske in družinske terapije. To mi je omogočilo, da pod spremstvom mentorice in supervizorke lahko izvajam družinsko, partnersko in individualno terapijo. Sedaj nadaljujem z doktorskim študijem zakonske in družinske terapije ter pišem doktorat z naslovom: Povezanost čustvenih dejavnikov s fizično prekinitvijo žensk iz zlorabljajočega partnerskega odnosa.

NAZIVI:

DRUGA IZOBRAŽEVANJA IN DELOVANJE:

 • NLP coach praktik, NLP mojster, NLP learning coach
 • EMDR psihoterapevtka I. stopnje
 • EFT začetni modul
 • članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov pod redno supervizijo
 • prostovoljka pri društvu Projekt človek (pomoč bivšim odvisnikom od drog pri reintegraciji v družbo)
 • strokovni vodja skupine za ženske Amasia
 • izobraževanje terapevtska pomoč otrokom in mladostnikom
 • YES START (podjetništvo)
 • izobraževanja o organizaciji dogodkov in predavanju
 • predavateljica in vodja delavnic
 • idejni vodja Male šole psihiatrije (izobraževanje za psihoterapevte/coache/svetovalce)
 • pomoč mladim psihoterapevtom, ki vstopajo na podjetniško pot kot terapevti (delavnica: Kako postati in obstati uspešen psihoterapevt?)
 • dogodek Tančice intime

Delujem po modelu sistemsko- relacijske terapije, po potrebi pa vključujem  tudi elemente NLPja (nevrolingvističnega programiranja), EMDRja (desenzitizacija in ponovna predelava z očesnim gibanjem) ter fokusinga.

Ko se človek odloči za vstop v terapijo se mu poraja ogromno vprašanj: “Kako izgleda terapija? Koga naj pravzaprav izberem, saj je ogromno terapevtov na trgu z različnimi načini dela? Kateri pristop bo najbolj učinkovit za moje težave? Kolikšna je cena? Kaj bom odnesel od terapije? itd. Vsa ta vprašanja so na mestu, saj odkrivajo to, da vam je mar za svoje duševne zdravje in želite zase najboljšo obravnavo. Zato je dobro, da si vzamete čas, ter si pridobite čimveč informacij o strokovnosti terapevta in načinu njegove obravnave. Dobro pa je tudi, da se obrnete vase in začutite kaj vam pravi vaše telo oz. intuicija, ko pogledate stran ali sliko terapevta.

Sama delujem po sistemsko – relacijskem modelu, ki vključuje sistem (družino in njene vzorce) ter ODNOS. Odnos, ki vam omogoča drugačno izkušnjo sprejemanja čutenj, drugačen pogled na vaše delovanje, mišljenje in drugačen pogled na vaše temeljne potrebe s katerimi vstopate v svoje odnose. Ko dobite DRUGAČNO izkušnjo odnosa TUKAJ IN ZDAJ na terapiji, tudi sami lažje verjamete, da so drugačni odnosi in drugačno življenje mogoči. Zaradi različnih izkušenj (vse od otroštva, mladostništva in življenja v partnerstvu) se dogodi, da ste izgubili stik s seboj, zato vam pomagam poiskati tesnejši stik s seboj na telesni, čustveni, kognitivni in duhovni ravni.

En ciklus terapije traja 12x (tri mesece), 50 min. Po potrebi, glede na proces ciklus podaljšamo. Najbolje je, če lahko hodite na terapijo 1x tedensko, na isti dan in uro. Pogoj za vstop v terapijo je prostovoljna odločitev za obiskovanje terapije, ter sposobnost rednega udeleževanja srečanj.

Socials